2010-12-23 15:21:43• hírek • Balog Anita

Megint halasztották a szemétszállítási díj ügyét

A Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtökön tartotta a 2010-es év utolsó tanácsülésén, amelyen vagy pillanatok alatt megszavaztak, vagy perceken keresztül vitáztak tervezetekről.

A tanácsülés egyik legtöbb vitát, hozzászólást hozó projektje a szemétszállítási díj növeléséről és a szelektív hulladékgyűjtés beindításáról szóló tervezet volt. Sem a jogi, sem a költségvetési bizottság nem tartotta megfelelőnek a tervezetet és a szocialista frakció is kérte a tervezet elfogadásának a halasztását. Sokak szerint a szemétszállítási díj meghatározásának módjával van baj és a határozattervezet újragondolását javasolták.

Ilyés Gyula polgármester, a tervezet készítője szerint egy jól, és többször átgondolt projektről van szó, melynek alapján az emelés a magánszemélyeket nem érintené - ők így is az országos átlagnak megfelelően fizetnek a szemétszállításért -, hanem a jogi személyeknek nőne a kifizetendő szemétdíjuk. Ezeknek amúgy is az országos átlag alatt van a kifizetendő összegük - mondta el Ilyés.

Az egyik PD-L párti tanácsos továbbá azt kérte, hogy mivel egy komoly döntésről van szó, korábban kellene értesíteni a tanácsosokat arról, hogy napirendre kerül ez a pont is. A tanácsos csupán arról feledkezett meg, hogy a szemétszállítási díj emelésének a kérdése már hónapokkal ezelőtt is téma volt, az ügyben még közvitát is tartottak a Polgármesteri Hivatalban.

Az emelés fő oka egyébként az lenne, hogy a háztartási hulladékokat az új szeméttelepre kell szállítani, ami jóval messzebb van az eddiginél, valamint a szelektív gyűjtés megnövelné a megtett utak számát és a szükséges konténerek számát is.

A Városi Tanács egyébként a csütörtöki tanácsülésen elengedte a Római Katolikus Püspökség egyik épületének az adókötelességét - a Szent Alajos Konvinktus épületéről van szó -, az ADEP Sportklubnak 10 évre használatba adta a Clabucet utcai volt hőközpontot, valamint az Apaserv Rt. működésével kapcsolatban engedélyezett változtatásokat.


Ülésezett a városi tanács
Ülésezett a városi tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: